Vuurlijn 12


1424 NP, De KwakelDiensten

Ventilatie

Om een gezond en aangenaam binnenklimaat te kunnen realiseren, dient er constant verse lucht aangevoerd te worden. Wahlen & Jongkind uit De Kwakel is een specialist op het gebied van ventilatie- en luchtbehandelingssystemen en vertelt u graag meer over de verschillende mogelijkheden op het gebied van mechanische ventilatie en luchtbehandeling, alsmede het belang van het onderhoud van deze systemen.

 
Mechanische ventilatie

Een mechanisch ventilatie systeem zorgt ervoor dat er altijd schone, verse lucht aanwezig is in uw woning of bedrijfsruimte. Dit is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid; het zorgt er ook voor dat de betreffende ruimte sneller en makkelijker te verwarmen is. Verse lucht warmt namelijk sneller op dan vervuilde, vochtige lucht. Door een mechanisch ventilatie systeem te laten plaatsen kunt u dus ook besparen op stookkosten.

Luchtbehandelingssystemen

Wanneer het gaat om een grotere ruimte, zoals bijvoorbeeld een kantoorpand waar geen of weinig ramen open kunnen, volstaat een simpel mechanisch ventilatiesysteem niet meer en dient er een luchtbehandelingssysteem geïnstalleerd te worden. In bepaalde gevallen is dit zelfs verplicht.

Met een luchtbehandelingssysteem bent u ten allen tijden voorzien van een goede ventilatie en een aangenaam binnenklimaat.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wahlen & Jongkind is gespecialiseerd in zowel kleine als grote ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties voor o.a. aannemers, woningbouwverenigingen, gemeenten, bedrijven, scholen, sportverenigingen en particulieren. Behalve het installeren van deze systemen kunnen wij ook onderhoud en reparaties uitvoeren. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor een deskundig advies!

 

Het belang van onderhoud

Met alleen het laten plaatsen van een mechanisch ventilatie- of luchtbehandelingssysteem bent u er nog niet; deze systemen vergen namelijk ook geregeld onderhoud. Wanneer de filters van uw systeem niet tijdig gereinigd worden, dan zal er steeds meer vervuilde lucht in de ruimtes gaan circuleren. Een slecht geventileerde woon- of werkomgeving is schadelijk voor uw gezondheid. Mensen die van de ruimtes gebruik maken kunnen last krijgen van uiteenlopende klachten, zoals geïrriteerde ogen, luchtwegproblemen, keelpijn en hoofdpijn. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarbij zorgt achterstallig onderhoud voor minder rendement en een hoger energieverbruik. We raden dan ook al onze klanten aan om tijdig onderhoud te laten uitvoeren.

 

Meer weten?

Indien u vragen heeft over onze diensten op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling, neemt u dan gerust contact met ons op. Als ventilatiespecialist van De Kwakel en omstreken helpt Wahlen & Jongkind u graag verder met een deskundig advies!

Top